Noten en langer leven

Mensen die noten eten leven langer. Noten worden door wetenschappelijk onderzoek in verband gebracht met een verminderd risico voor belangrijke chronische ziekten, zoals hart- en vaatziekten en diabetes-2.
FDA advies. In 2003 werd eten van 43 gram (1,5 oz) noten per dag door de Amerikaanse FDA (Food and Drug Administration) al in verband gebracht met een verminderd risico van hart- en vaatziekten.
Eten van noten blijkt een gunstig effect te hebben op biomarkers van chronische ziekten, zoals:
- hoog cholesterol gehalte
- oxidatie en inflammatie
- endotheliale (bloedvaten) disfunctie
- hyperglycemia (hoog bloedsuikerniveau)
- insuline resistentie
In een nieuw onderzoek is eten van noten in verband gebracht met een lager sterfte risico voor alle oorzaken. Mensen die noten eten overlijden minder vaak aan kanker, hart- en vaatziekten en ademhaling problemen. En ondanks het hoge gehalte van vetzuren in noten, blijk eten van noten ook niet te leiden tot obesitas.
Zie ook het artikel op deze website: “Vitamine E uit noten, pitten en zaden“.
Bron (abstract): Association of Nut Consumption with Total and Cause-Specific Mortality
0 comments