Gezonde doelen en principes

 

MiljoenGezondeMensen.nl heeft als ultieme doel in 10 jaar een miljoen mensen te helpen een gezonde levensstijl aan te nemen, zodat zij van het leven genieten en lang vitaal leven. Dit ultieme doel wordt bereikt door te adviseren, lezingen te geven en onderzoek te publiceren over: gezond eten, gezond bewegen en gezond leven.

Hypocrates – de grondlegger van de geneeskunde – heeft gezegd: “laat uw voedsel uw medicijn zijn en laat uw medicijn uw voedsel zijn”. 

 

Zeven Vitale Principes

Elke auteur van MiljoenGezondeMensen.nl gaat uit van de volgende Zeven Principes:

  1. Lang gezond leven is het doel. Gezond eten en gezond leven moet leuk en inspirerend zijn. En gezond eten is niet gericht op korte termijn gewicht verlies (en ongezond jojoën), maar op lang gezond leven. Afvallen, gezond gewicht en een strak lichaam zijn mooie bijkomende (en inspirerende) voordelen. Een actie van MiljoenGezondeMensen.nl is mensen bewust te maken van het belang van gezond eten en gezond leven.
  2. Veel (over) vitamines en mineralen. Veel moderne voeding bevat teveel suiker en andere slechte toevoegingen, en bevat te weinig gezonde nutriënten (vitamines en mineralen). Het doel van deze site is om gezonde voeding te vinden met een hoge nutriënten dichtheid en weinig schadelijke stoffen. Een actie van MiljoenGezondeMensen.nl is de voeding productie en detailhandel te bewegen naar méér gezonde voeding.
  3. Chronische ziekten voorkomen. Veel moderne chronische ziekten worden voor een deel veroorzaakt door moderne voeding en een moderne levensstijl. Door gezond te eten en gezond te leven zijn de meeste chronische ziekten te voorkomen. Een actie van MiljoenGezondeMensen.nl is de medische wereld te bewegen naar méér preventie.
  4. Officiële adviezen verbeteren. Veel officiële voeding adviezen zijn achterhaald en voor een deel onjuist. We publiceren daarom de laatste resultaten van integer onderzoek van onafhankelijke wetenschappers, en ervaringen van professionele therapeuten wereldwijd. Een actie van MiljoenGezondeMensen.nl is om officiële adviezen (Voeding Centrum!) te bewegen naar de nieuwste inzichten.
  5. Kennis en inzicht zijn voorwaarden voor actie. Als mensen weten en begrijpen welke invloed gezond eten en gezond leven heeft op het lichaam, zijn ze meer gemotiveerd om hun voeding en levensstijl te veranderen. Een actie van MiljoenGezondeMensen.nl is veel kennis te delen over essentiële vitamines en mineralen in bekende levensmiddelen met het “Gebalanceerde Nutriënten Model”.
  6. Voordelen van diëten combineren. Geen enkele publicatie op deze site krijgt de titel “De waarheid over …”.  Elk advies wordt voorzien van voor- en nadelen. En elke kritiek op andere inzichten wordt voorzien van positieve en negatieve aspecten. We hebben wel enkele voorkeurs diëten, maar een actie van MiljoenGezondeMensen.nl is de voordelen van verschillende diëten en levensstijlen te combineren, en de nadelen te benoemen en te elimineren.
  7. Ervaring is (nog) beter dan kennis. Adviezen over gezond eten en leven moeten gebaseerd zijn op individuele behoeftes en kenmerken van de mens. Veel mensen hebben een chronische ziekte, insuline resistentie of een voeding intolerantie of allergie. En elk mens heeft eigen voorkeuren en gewoontes. Gezondheidsadviezen moeten daarom afgestemd worden op individuele behoefte en (financiële) mogelijkheden. Een actie van MiljoenGezondeMensen.nl is om mensen zelf te laten ervaren, hoe ze gezond kunnen eten en gezond kunnen leven.

Drs. Joost van der Laan
Ermelo, 1 maart 2014

LinkedIn-profiel van Joost van der Laan weergevenProfiel van Joost van der Laan weergeven