Bloeddruk Natuurlijk Ideaal

Hoge bloeddruk

Onderdruk en bovendruk. Op het moment dat uw hart samentrekt, wordt er veel bloed door de slagaders geperst en wordt de druk op vaatwanden hoger. Dit is de bovendruk of “systolische” druk. Vervolgens ontspant het hart zich waardoor de druk op de vaatwanden afneemt. Dit is de onderdruk of “diastolische” druk.

Wat is “normale” bloeddruk

120/80 is “normaal”. De waarde van uw bloeddruk wordt weergegeven in millimeters kwik, afgekort mmHg. Een systolische (boven) druk rond de 120 en een diastolische (onder) druk rond 80 wordt als normaal beschouwd voor een man of vrouw van 25 jaar.

Er wordt onderscheid wordt gemaakt tussen vier soorten “normale” bloeddruk:

 • Pré-hypertensie: tussen 130/80 en 140/90
 • “Normale” licht verhoogde bloeddruk: tussen 120/80 en 130/80
 • Optimale bloeddruk: tussen 120/80 en 100/65
 • Laag normale bloeddruk: lager dan 100/65 en hoger dan 90/60

115/75 is “ideaal” bij elke leeftijd. Een optimale bloeddruk voor vitaal lang leven is rond 115/70 bij elke leeftijd. Dan is namelijk het risico van hart- en vaatziekten het laagst (Lewington S, 2002).

Oude regel over bloeddruk en leeftijd. Veel artsen hebben in het verleden geleerd dat een “normale” bovendruk gelijk is aan 100 plus de leeftijd. Dus een “normale” bovendruk (systolisch) voor een zestigjarige man is dan 160. Maar dit is de gemiddelde bloeddruk van oudere mensen op een ongezond Westers dieet. Tegenwoordig noemt men een systolische bloeddruk van 160: “Fase II hypertensie” (fase II hoge bloeddruk).

Het e-book “Bloeddruk Natuurlijk Ideaal” geeft 45 methoden voor oudere mensen om hun bloeddruk op een ideaal en optimaal niveau te brengen.

Wat is hoge bloeddruk

Hoge bloeddruk (hypertensie) heeft in de medische wetenschap ook verschillende niveaus:

bloeddruk-grafiek-joostvanderlaan

Grafiek uit e-book “Bloeddruk Natuurlijk Ideaal” par. 1.3

 • Licht verhoogde bloeddruk: systolische (boven) druk tussen 120 en 130 en de diastolische (onder) druk is lager dan 90
 • Pré-hypertensie: systolische druk tussen 130 en 140 en de diastolische druk is lager dan 90; het begrip “pre-hypertensie” is een waarschuwing.
 • Fase I hypertensie: systolische druk tussen 140 en 160 en/of de diastolische druk is hoger dan 90; bij deze bloeddruk zal uw arts u waarschijnlijk één bloeddrukverlagend medicijn voorschrijven.
 • Fase II hypertensie: systolische druk tussen 160 en 180 en/of de diastolische druk is hoger dan 100; bij deze bloeddruk zal uw arts waarschijnlijk een meer agressieve behandeling toepassen met meerdere medicijnen met verschillende effecten
 • Crisis hypertensie: systolische druk hoger dan 180 en/of de diastolische druk is hoger dan 110

Hoe groot is het probleem van hart- en vaatziekten

Volgens de Hartstichting zijn in Nederland meer dan 1 miljoen hart- en vaatpatiënten. En 31,4% van de Nederlanders tussen 30 – 70 jaar hebben hypertensie, dat wil zeggen dat zij een bloeddruk hebben waarvan de bovendruk (systolisch) hoger is dan 140 mmHg en/of de onderdruk (diastolisch) hoger is dan 90 mmHg en/of dat zij bloeddrukverlagende medicatie gebruiken.

45 effectieve manieren om uw bloeddruk te verlagen tot een ideaal niveau:

E-book Bloeddruk Natuurlijk Ideaal

 • Hoe werkt bloeddruk. De 7 manieren waarop uw bloeddruk in uw lichaam wordt gereguleerd. En hoe u die processen zelf kunt beïnvloeden
 • Gevolgen. De desastreuze gevolgen van hoge bloeddruk voor uw gezondheid
 • Belangrijkste oorzaken van hoge bloeddruk
 • De belangrijkste mineralen die u nodig heeft om hoge bloeddruk te verlagen (en hoeveel zout u nodig heeft)
 • Vitamines, vetten en eiwitten die het meest positieve effect hebben op uw bloeddruk
 • Groenten en vruchten die extra bijdragen aan uw gezondheid (en welke u altijd moet vermijden!)
 • Gezonde veranderingen van uw stijl van leven, die uw leven verlengen
 • Medicijnen. Hoe werken de belangrijkste bloeddruk verlagende medicijnen
 • Een plan om snel resultaat te realiseren

Elke aanbeveling is gebaseerd op modern wetenschappelijk onderzoek.

Dit alles kunt u hier bestellen voor 7 euro

Janneke, 19 november 2018

Hartelijk dank voor e-book: Bloeddruk Natuurlijk Ideaal. Mijn man loopt al maanden naar het ziekenhuis. Moet geopereerd worden aan zijn darmen, maar doordat zijn bloeddruk (onder- en bovendruk) veel te hoog waren, word dit steeds uitgesteld. Een paar weken geleden wilden ze weer een hartcatheterisatie bij hem doen maar toen ontdekte ik uw e-book op internet.
Mijn man is dit vervolgens gaan lezen en is daarna direct begonnen met de aanbevolen voedingssupplementen. Onder het mom: Baat het niet dan schaad het niet.
Inmiddels zijn we een paar weken verder en zijn bloeddruk is op dit ogenblik geweldig. Vanmorgen was hij 118/89 en een pols van 69.
De geplande hartcatheterisatie is dan ook niet doorgegaan.
Nogmaals hartelijk dank voor uw e-book.